Friday, November 5, 2010

Mimpi Sedih.. :(



 Di malam sepi
aku bermimpi
mimpi yang sedih sekali...

kau akan pergi

tinggalkan diriku
aku menangis tersedu...

diriku tak pernah

lepas dari penderitaan...
impian kini terjadi

kau pergi setelah

aku serahkan kasih suci
itulah nasib diriku

angin meniup

membisikkan kata
yang sangat menusuk
hati...

angin meniup

membelai rambutku
yang terurai
tak berseri lagi

diriku tak pernah

lepas dari penderitaan...
impian kini terjadi

kau pergi setelah

aku serahkan kasih suci
itulah nasib diriku

diriku tak pernah

lepas dari penderitaan...
impian kini terjadi

kau pergi setelah

aku serahkan kasih suci
itulah nasib diriku...

~ korang mesti ingat aku sje2 nk bg sedih2 malam2 buta yg syahdu ni kn?? 
xde makna nya.. hehe.. 
tapi lagu tu mmg sedih kn?
isk isk isk..
tapi bkn nk citer pasal lagu tu..
juz nk share & citer pasal mimpi..
korang pernah x mimpi pasal ur beloved hubby ke,
tunang ke, boyfren ke
dengan pompuan lain???
sure pernah kn?
sure menyakitkan ati kn?
same to me!

mula2 dpt mimpi cmni mmg sedih
tapi klu dh acap sgt
mcm acap kali pegi mkn kfc
mne blh jadik!!

Malam aritu aku mimpi
yg ntah ke berapa kalinya
hubby aku dgn pompuan lain..
not sure dorg kapel2 ke hape
juz npk cm mesra2..
eeeiiii..
geli + benci = nak muntah!

Bile aku dtg dekat
hubby aku blh senyum & wt derk je ngan aku!
 
Maka aku dengan hati yg hancur luluh ni
lari la selari-larinya sambil menangis bagai nk rak!
Sedar2 je dr tdo
still lg teresak2 mcm dlm mimpi!
tapi yg aku xpuas ati,
nape aku lari eh?
kan bagus klu aku sempat hempok
dua2 skali..
wkakakaka..
ok ok..
sambung citer

Dengan hati yang masih panassss membara
mcm gunung berapi kt Indon
yang tunggu masa nk meletup aje tu
aku pandang orang yg tdo sebelah aku.
(pandangan sinis & tajam mcm dalam citer Italian Job punye mafia tu)

Aku dengan hati yg kental
tolakkkkkkkk hubby aku jauh2
siap ngan kaki tangan skali nih!
heeyaaaahhhh..
tp dia still tdo dengan damai & pusing alih ke sna.
geraaaaammmmm!
(dalam ati siap ar nanti siang kena!)

siang dah.. treennngggg ( korg wt la efek sendiri)

Incik Hubby  :  nape org tgk awak dr td masam cm xde mood je.. any problem??

Aku              :  xde pe, cam xlalu nak senyum arini..

Incik Hubby  : hmmm... semalam nape tolak2 org? sempit ke?

Aku              : Awak tu la! benci!! (dengan muka marah + jelingan 360 darjah)

Incik Hubby  : Aik? benci nape? tdo pn salah??

Aku              : Org mimpi awak ngan pompuan lain.. gatal eh! ngade2 je..

Incik Hubby  : Oo.. So salah org la klu awak mimpi yg bukan2 mcmtu??

Aku              : Yelaaa.. ( jeling lagik! )

Incik Hubby : Syg, nape la awak selalu mimpi benda ntah pape tu..pas2 bile bgn start la wat muke xpuas ati..

Aku             : Awak tu, sape suruh masuk dlm mimpi org bawak pompuan? mmg nk kena!

Incik Hubby : Org lak kena? haa,ckpla ape yg xpuas ati.. meh marah org meh..(muka selambe tgu kna marah)

Aku             : Erkkkkk.. (speechless)

** moral of the story, jgn libatkan org lain klu anda emo lepas mimpi & bgn dari tdo.. tp kita org pompuan mmg cpt emo klu melibatkan someone that we love toooo much kn? xleh nk lari dh, even  benda tu juz mimpi.. huhu.. anyone agree with me?? Mimpi Sedih dh xjadik sedih dh.. huhu






18 comments:

  1. huhu... panjang cite.yang pasti klu za mimpi bnda yg sm brulang kali pun mmg boleh emo.. hehe

    ReplyDelete
  2. huhu.. mmg doss.. mimpi cmni mmg bikin panas je..hehe

    ReplyDelete
  3. Seperti pernah ku dengar cerita ini tapi dimana ya? Hahahahhaha...., saya pun selalu jugak mimpi macam tu, tapi saya tak tunggu siang, celik mata ja terus sekeh kepala orang sebelah.

    ReplyDelete
  4. salam kenal lady D....

    memang emo sesgt kalau mimpi mcm tu.... wanidapun pernah mimpi. bgun pagi terus jer mcm nak gaduh dgn mr hubby.....

    ReplyDelete
  5. aliadijamina : hehe.. betul kn? rsnya sume pompuan pn biasa dpt mimpi cmni la.. haha.. u trus sekeh?? ganazzzzz... hahaha

    kisahwanida : salam kenal jugak ;) 2la pasal, dh selalu sgt mimpi cmtu.klu bgn tdo tu mmg rasa cm nk mkn org je.. hehe

    ReplyDelete
  6. wahh. tetiba rasa nak kawen jugak. pasti boleh sekeh bila2 masa.hik3. =P

    ReplyDelete
  7. dEafalya : hahahaha.. sila kawen cpt2 ye.. asal panas ati je sekeh.. huhu.. jgn, derhaka kang.. kehkehkeh..

    ReplyDelete
  8. Hikhikhik....disekeh ( dinasihatkan menyekeh seadanya sahaja...hikhikhik )dan disoal siasat tetengah malam.Mana tak panas hati kan, siap terbangun dengan airmata berjurai, hidung tersumbat, penat tau menangis dalam tido.

    ReplyDelete
  9. aliadijamina : hahahaha..betul2! blh pulak nangis dlm tdo kn? hmm.. pompuan.. pompuan..hehe

    ReplyDelete
  10. mimpi je kan...mainan tido..suka sangat pikir yang bukan2 kot...

    ReplyDelete
  11. princeduyong : hmmm, xde la pkir2 pn benda2 ni.. ttba msuk dlm mimpi.. huk hukk

    ReplyDelete
  12. oh....wanita dan emo mmg xdpt di pisahkan.
    hee...sampai termimpi lak.

    singgah blog iqa nanti if free

    ReplyDelete
  13. iQaChumel yg chumel.. hehe.. yup!
    wanita + emo = syerashi bersyama..wkakaka.. ;) salam kenal ye..

    ReplyDelete
  14. owh, lagu rupanya.
    haha.
    mimpi pasal org lain, org tu pulak kena marah.

    ReplyDelete
  15. Affan : thanks for drop by.. klu dh emo kn, mimpi cm rs cm betul..huhu :)

    ReplyDelete
  16. Pernah mimpi cam tu...memang 2-3 hari moody macam la real hehe...pernah jugak mimpi diri sendiri yg ada boyfriend lain hahaha....ehh tapi sedih gak sebab dlm mimpi kawin dgn laki lain tapi nampak hubby selalu depan mata...macam hati berkata sepatutnyer kawin dgn hubby le...bukan laki sorang lagi tu huhu....

    ReplyDelete
  17. dah lama tak bermimpi..sedih..

    ReplyDelete
  18. kak eynda : hehe, kaannn? msti rmai yg pernah mimpi cmni..erm, mmg emo sgt2 la pas bgn tdo tu.nk tgk muke dia cm geraaam je! tp xprnah mimpi lg diri sndri ade boyfren lain, menariks! hahaha.. selalu hrp yg incik suami pn pnh mimpi kite ade boyfren lain.bia dia rasa.. haaha

    kak yon : semalam br mimpi sedih lg.. isk isk.. tp bkn mimpi yg cm di atas tu la.. klu mimpi cmtu ade yg kena sekeh pagi2..hehe

    ReplyDelete